Carla van Berkel

Carla van Berkel

06-51374507

Werkdagen: maandag, woensdag en vrijdag

Mijn naam is Carla van Berkel. Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Tijdens een van mijn stageperiodes werd mij duidelijk dat ik heel graag met kinderen wilde gaan werken. Dat werd uiteindelijk pas in 2000 mogelijk. Vanaf 2003 ben ik als zelfstandig ergotherapeut werkzaam en heb ik het grootste deel van mijn tijd kinderen behandeld. In 2009 heb ik besloten om alleen nog maar kinderen te gaan behandelen binnen mijn eigen praktijk.

Mijn specialisaties zijn:

 • SchoolAMPS (Assessment of Motor and Process Skills)
 • CO-OP (Cognitive Occupation to Occupational Performance)
 • Sensorische informatieverwerking, ook specifiek voor 0-2 jarigen
 • P4C therapeut (partnering for change)
 • Geregistreerd Kinderergotherapeut vanaf 2017
 • WRITIC (writing readiness inventory tool in context)
 • Griefelen

 Ik zoek steeds weer nieuwe uitdagingen binnen mijn werk. Ik ben nooit uitgeleerd.

Het delen van kennis en samenwerken met ouders, leerkrachten, begeleiders en andere disciplines is een grote bron van werkplezier voor mij. Samen kunnen we altijd meer bereiken.

Mijn laatste uitdaging is het samenwerken met leerkrachten binnen P4C en het bedenken van manieren om de samenwerking goed en duidelijk vorm te geven. Ook denk ik graag mee met beleidsmatige zaken rondom prikkelverwerking en/of schrijfonderwijs.

Ook binnen de praktijk proberen we het samenwerken met anderen en het creëren samen met anderen zoveel mogelijk aandacht te geven. Het werken in kinderteams heeft dan ook volop de aandacht.

Ik ben getrouwd en moeder van 3, inmiddels volwassen, kinderen en oma van twee kleinkinderen.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan tuinieren, klussen in en om het huis, wandelen, schilderen en boetseren en gezellige dingen doen met vrienden.

carla@kinderergotherapie-zuid.nl

Linda Schellings-Frantzen

Linda Schellings-Frantzen

06-23260929

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mijn naam is Linda Schellings-Frantzen. Ik ben in 2004 afgestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen en sindsdien werkzaam als ergotherapeut. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd tot kinderergotherapeut. Binnen het domein kinderergotherapie bezit ik de volgende specialisaties:

 • AMPS en School AMPS (Assessment of Motor and Process Skills)
 • CO-OP (Cognitive Occupation to Occupational Performance)
 • Sensorische Informatieverwerking
 • Meskertherapie.
 • Geregistreerd Kinderergotherapeut vanaf 2020
 • Griefelen
 • WRITIC (writing readiness inventory tool in context)

Ik ervaar het werken met kinderen als dynamisch en afwisselend, maar bovenal ontzettend leuk! Samen met het kind, de ouders, de leerkracht(en) en eventueel ander betrokken partijen onderzoeken hoe ‘problemen’ die het kind ervaart te verminderen of te ondervangen zie ik als een enorme uitdaging. Dat geldt ook voor het werken met schoolteams. Met hen onderzoek ik de mogelijkheden om in de groep structureel aan senso-motorische ontwikkeling te werken om zo een optimale en ongestoorde ontwikkeling voor alle kinderen mogelijk te maken.
Ik doe dit natuurlijk niet alleen. Samen met de collega’s uit ons (multidisciplinaire) team lukt het om ons sterk te maken voor ieder kind!

Privé ben ik getrouwd en hebben een druk gezin met drie mannetjes! In mijn vrije tijd vind ik het lekker om te wandelen of een stukje te hardlopen.

linda@kinderergotherapie-zuid.nl

Djoy van Haaren

Djoy van Haaren

06-54361120

Werkdagen: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Mijn naam is Djoy van Haaren. Ik ben in 2015 afgestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen als ergotherapeut. Al tijdens mijn opleiding was het voor mij duidelijk dat ik met kinderen en jongeren wilde werken. Na mijn opleiding ben ik dan ook direct aan het werk gegaan op scholen in Nederland en Duitsland. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan in het werken met kinderen met diverse beperkingen.

Mijn specialisaties zijn:

 • Methodische behandelconcepten bij leer en ontwikkelingsproblemen
 • Sensorische informatieverwerking, ook specifiek voor mensen met een verstandelijke  beperking
 • Griefelen
 • P4C therapeut (partnering for change)

Het is mijn passie om het beste in kinderen naar boven te halen en ze te helpen met de uitdagingen die ze hierin ervaren. In samenwerking met ouders, leerkrachten en begeleiders kunnen we dan ook ver komen. Ook bij complexe problematieken zijn er altijd mogelijkheden en oplossingen.  Het vinden van wat past bij een kind is een mooie uitdaging die ik graag dagelijks aanga. Naast mijn werk op school begeleid ik ook enkele kinderen met autisme en verstandelijke beperkingen. Ik geniet ervan om samen een leuke middag te hebben en ze, waar mogelijk, nog dingen bij te leren.

Mijn vrije tijd besteed ik graag met vrienden thuis of buiten de deur. In de weekenden klus ik graag in huis of ga ik wandelen. Ook ga ik graag op reis en plan ieder jaar een citytrip of leuke vakantie.

djoy@kinderergotherapie-zuid.nl

Denise l’Ortije

Denise l’Ortije

06-30388739

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mijn naam is Denise L’Ortije. Ik ben in 2014 afgestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen en sindsdien werkzaam als ergotherapeut. Afgelopen jaren heb ik me verdiept in de sensorische informatieverwerking en de WRITIC (Writing Readiness Inventory Tool In Context)

Mijn specialisaties zijn:

 • Sensorische informatieverwerking, ook specifiek voor mensen met een verstandelijke beperking
 • Griefelen
 • P4C therapeut (partnering for change)

Na een leuke, leerzame stage gericht op kinderergotherapie was de keuze om mij verder te specialiseren in het jonge kind snel gemaakt. Sinds 2018 werk ik met veel plezier binnen deze praktijk.  Het werken met kinderen geeft mij veel energie en voldoening. Ik vind het steeds weer een uitdaging om samen met alle betrokkenen en disciplines de kinderen zo veel mogelijk te laten  ontwikkelen en te ontplooien.

Graag ben ik creatief bezig. Deze eigenschap gebruik ik regelmatig om de behandelingen aan te laten sluiten bij de interesses van het kind.

Ik woon samen met mijn partner, dochter en zoon. Zodra ik vrije tijd heb houd ik ervan om te sporten, wandelen, lezen en dingen te ondernemen met vrienden.

denise@kinderergotherapie-zuid.nl

Manon van Weersch

Manon van Weersch

06-11882010

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Mijn naam is Manon van Weersch. Ik ben in juli 2020 afgestudeerd aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Gedurende mijn opleiding heb ik altijd al interesse gehad in het werken met kinderen. Vandaar dat ik mijn twee stages met de doelgroep kind en jeugd gelopen heb. Een van mijn leerzame en leuke stages heb ik binnen Kinderergotherapie Zuid gelopen. Met veel enthousiasme ga ik dan ook aan de slag als ergotherapeut binnen Kinderergotherapie Zuid!

Het werken met kinderen en hun omgeving geeft mij voldoening en plezier! Het zorgt voor de nodige wisselingen en uitdagingen in het werk, waar ik enthousiast van word. Hierbij vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk te kijken naar de mogelijkheden van een kind in plaats van ‘alleen’ naar de belemmeringen. Samenwerkingen met de omgeving (ouders, leerkrachten en andere betrokkenen) zijn belangrijk om de doelen van de kinderen optimaal te kunnen behalen.

Mijn specialisaties zijn:

 • WRITIC (writing readiness inventory tool in context)
 • Sensorische informatieverwerking
 • Griefelen

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of hardlopen en vind ik het fijn om tijd door te brengen met familie en vrienden.

manon@kinderergotherapie-zuid.nl

Anouk Kusters

Anouk Kusters

06-38029455

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Mijn naam is Anouk Kusters. In maart 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Ik heb twee stages gelopen met kinderen, in de eerste lijn en in de revalidatie. Kort na mijn afstuderen ben ik gaan werken bij een eerstelijns praktijk, waarbij veel diversiteit in de leeftijd zat. Hier ben ik erachter gekomen wat ik eigenlijk al wist, dat het werken met kinderen mij de meeste voldoening en plezier geeft.

Mijn specialisaties zijn:

 • sensorische informatieverwerking

Kinderen zijn eerlijk, doen het op hun eigen manier en proberen graag dingen uit. Samenwerken met andere disciplines en/of betrokkenen is voor mij van groot belang om het kind zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen en doelen te behalen. Kijken naar mogelijkheden en oplossingen die passen bij het kind en zijn omgeving is en uitdaging die ik graag aanga.

Ik woon samen met mijn vriend en onze hond. In mijn vrije tijd doe ik graag handballen, wandelen met de hond of iets ondernemen met familie en vrienden.

anouk@kinderergotherapie-zuid.nl

 

Luna Omloo

Luna Omloo

06-14545534

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Mijn naam is Luna Omloo. Ik ben in februari 2023 afgestudeerd als ergotherapeut aan Hogeschool Zuyd in Heerlen. Dat mijn passie ligt bij de kinderergotherapie, werd duidelijk tijdens mijn stages. Ik kan hier mijn creativiteit in kwijt en haal veel energie uit de spontaniteit, eerlijkheid en nieuwsgierigheid van kinderen. Ik vind het belangrijk om optimale zorg te kunnen bieden voor álle kinderen. Dit doe ik niet altijd alleen, maar samen met ons (multidisciplinaire) team. Hierdoor kunnen krachten gebundeld worden, met als einddoel participatie en zelfredzaamheid voor elk kind.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn vrienden. Ik houd er van om nieuwe steden te ontdekken en de meest magische plekjes op de wereld te bezoeken. Daarnaast ben ik een grote muziekliefhebber en struin ik graag alle concertzalen in het land af om mijn favoriete artiesten live te kunnen horen, het liefst samen met mijn vriend.

luna@kinderergotherapie-zuid.nl

Team